معرفی وبلاگ
بسم الله الرّحمن الرّحیم {((=>سال جهاد اقتصادی))} بازدید کننده ی گرامی؛ این وبلاگ در جهت گسترش فرهنگ گردشگری و ایران گردی ایجاد شده است. امید است شما دوستان؛با مطالعه این وبلاگ و سایر مطالب و منابع هر چه بهتر و بیشتر با مناطق طبیعی ، تاریخی و منحصر به فرد ایران آشنا شوید. ایران سرزمینی با طبیعت چهار فصل و تاریخی به قدمت تمدن بشری است که شایسته است ما نیز با این سرزمین کهن و زیبا بیشتر آشنا شویم. شما عزیزان نیز با بیان نظرات و به خصوص انتقادات خود می توانید در جهت بهتر شدن وبلاگ با ما همکاری فرمایید.
دسته
آرشیو
آمار و امکانات
تاریخ : پنج شنبه 1403/2/6
تعداد بازدید : 213278
تعداد نوشته ها : 110
تعداد نظرات : 13
جهت مشاهده نقشه کامل ایران ،کلیک نمایید
Rss
ویرایش قالب
محسن قهرمانی

در ارتفاعات كوه پشمين ملكشاهي مهران؛ آثاري از دو برج و يك آتشكده از دوران ساساني برجاي مانده است. ارتفاع اين آتشكده پنج متر و مساحت آن 27 متر است. اين آتشكده با دارا بودن چهار دهانه ورودي، يك باغ وسيع و چندين درخت زيتون وحشي در كنار چشمه ساري زيبا نظر هر بيننده اي را به سوي خود جلب مي كند. گفتني است بر پيكره‌ اين بناي تاريخي آسيب هايي نقش بسته اند.

دسته ها : تاریخی - مذهبی
1390/8/13

يكي از بناهاي مهم دوره قاجاريه در شهر ايلام قلعه والي است كه توسط غلامرضا خان والي در سال 1326 قمري بر روي تپه اي به نام چغا ميرگ ساخته شده است. اين بنا داراي قسمتهاي متعدد چون حرم سرا، قسمت شاهنشين، اتاق آيينه و زندان در زير زمين مي باشد. مساحت كل قلعه4687 متر مربع و زير بناي قلعه 1464 متر مربع است. قلع داراي سه در ورودي در قسمت شرقي- غربي و جنوبي است كه در اصلي در قسمت جنوبي است و ديگر درها خصوصي بوده است.

يادگاري از حمله و تصرف اين منطقه توسط سلسله آشوري در هزاره هاي قبل از ميلاد است كه در ضلع شمالي روستاي گل گل بخش ملكشاهي و بر نماي شرقي صخره و به ارتفاع حدود سه متر از زمين قرار دارد. شكل كلي كتيبه يك مستطيل به ارتفاع 135 سانتي متر و عرض 90 سانتي متر است كه در وسط آن نقش نيم رخ و تمام قد پادشاه آشوري بصورت برجسته قرار دارد كه كلاهي مخروطي و ردايي بلند تا روي پاها بر تن داشته و شمشيري حمايل به نماد قدرت به دست دارد كه به علت تخريب شكل آن به درستي معلوم نيست. نزديك پيشاني نيز تصويري تخريب شده قرار دارد كه به همراه نماد ديگري در پشت سر پادشاه هلال ماه احتمالاً نمادهاي خدايان و الهه هاي آسماني باشند كه به حمايت از پادشاه آشوري برخاسته و به او كمك نموده اند تا در جنگ پيروز شود. متن كتيبه ابتدا به عمق متوسط 5/2 سانتي متر تراش خورده و طي آن نقش برجسته پادشاه را فراهم ساخته اند و سپس به نقر خطوط ميخي آشوري در سطرهاي افقي بر تمام سطح كتيبه و نقش برجسته پرداخته اند و هر سطر را با خطي كنده و به شكل افقي از سطر بعدي مجزا نموده اند.عده اي آن را متعلق به آشور باني پال كه سرزمين ايلام قديم را متصرف و در نهايت موجب انقراض آنها گرديد، دانسته و عده اي آن را مربوط به سارگن دوم پادشاه آشوري مي دانند كه وي نيز نواحي شمال غرب و قسمتهايي از غرب ايران تا درياچه اروميه را به تصرف درآورد. آنچه از متن سنگ نوشته دريافت مي گردد اين است كه آشوريها همواره چشم طمع به نواحي شرقي حكومت خود يعني سرزمين ايلاميها داشته و هر زمان كه زمينه فراهم مي شد حمله را آغاز مي نمودند و اين روند به صورت فرهنگ ستيزه گري به فرزندان شاهان منتقل مي شد و چهره پادشاه آشوري كه رو به سرزمين ايلام حكاكي و نقر شده خوي جنگجويي و طمع هميشگي آنان به اين ديار را به نمايش مي گذارد.

دسته ها : تاریخی
1390/8/13

بقعه امامزاده صالح (ع) فرزند عبيد الله الاعرج فرزند حسين، فرزند امام سجاد(ع) است. امامزاده علي صالح از معاصرين حضرت امام موسي كاظم (ع) بوده اند كه همزمان با طغيان خلفاي عباسي به ايران هجرت نموده و در زمان امام رضا (ع) در محل صالح آباد به شهادت رسيدند. در زمان هلاكو خان مغول ساختماني كوچك بر روي مقبره آن احداث گرديد ولي اين ساختمان در زمان قاجار به دستور والي ابوقداره تجديد بنا شده و پس از پيروزي انقلاب اسلامي به طور كلي تجديد بنا گرديد همچنين وجود مزار شهداي جنگ تحميلي استان به اهميت زيارتي آن افزوده و شاخص ترين مكان زيارتي استان بشمار مي آيد . اين بقعه در شهر صالح آبادواقع در شهرستان مهران قرار دارد.

دسته ها : مذهبی
1390/8/13

 استان ايلام با مساحتي حدود 19086 كيلومتر مربع، در غرب كشور، بين 31 درجه و 58 دقيقه تا 34 درجه و 15 دقيقه عرض شمالي نسبت به استوا و 45 درجه و 44 دقيقه تا 48 درجه و 10 دقيقه طول شرقي نسبت به نصف‌النهار گرينويچ قرار دارد. اين استان يك منطقه كوهستاني و مرتفع است كه در غرب و جنوب‌غربي كشور در ميان رشته كوه‌هاي كبيركوه از سلسله جبال زاگرس قرار دارد. از شمال به استان كرمانشاه، از جنوب به قسمتي از خوزستان و كشور عراق، از شرق به استان لرستان و از غرب به كشور عراق محدود است. استان ايلام حدود 425 كيلومتر مرز مشترك با كشور عراق دارد.كوه‌هاي ايلام از جمله ناهمواري‌هاي سلسله جبال زاگرس است. در حاشية غربي اين رشته‌كوه و به صورت چين‌هاي موازي در جهت شمال غربي، جنوب شرقي امتداد يافته است. اين چين‌ها از جمله رسوبات دوران اول تا چهارم زمين‌شناسي است. نواحي شمال و شمال شرقي استان كوهستاني و داراي ارتفاعات مهمي است. مناطق غرب و جنوب غربي آن از زمين‌هاي پست و كم‌ارتفاع و تپه ماهور، تشكيل شده است.آب و هواي استان ايلام به سبب تأثيرپذيري از عوامل گوناگوني چون عرض جغرافيايي (زاويه تابش آفتاب)، ارتفاع، امتداد رشته‌كوه‌هاي زاگرس، فاصله از بيابان‌هاي عراق و عربستان و بادهاي محلي و ناحيه‌اي از تنوع زياد برخوردار است. استان ايلام داراي سه منطقه آب و هوايي (آب و هواي سرد كوهستاني، آب و هواي معتدل كوهستاني، آب و هواي صحرايي و نيمه‌صحرايي "گرم و خشك" است.

دسته ها : استان ها
1390/8/13
X