معرفی وبلاگ
بسم الله الرّحمن الرّحیم {((=>سال جهاد اقتصادی))} بازدید کننده ی گرامی؛ این وبلاگ در جهت گسترش فرهنگ گردشگری و ایران گردی ایجاد شده است. امید است شما دوستان؛با مطالعه این وبلاگ و سایر مطالب و منابع هر چه بهتر و بیشتر با مناطق طبیعی ، تاریخی و منحصر به فرد ایران آشنا شوید. ایران سرزمینی با طبیعت چهار فصل و تاریخی به قدمت تمدن بشری است که شایسته است ما نیز با این سرزمین کهن و زیبا بیشتر آشنا شویم. شما عزیزان نیز با بیان نظرات و به خصوص انتقادات خود می توانید در جهت بهتر شدن وبلاگ با ما همکاری فرمایید.
دسته
آرشیو
آمار و امکانات
تاریخ : جمعه 1403/1/10
تعداد بازدید : 212346
تعداد نوشته ها : 110
تعداد نظرات : 13
جهت مشاهده نقشه کامل ایران ،کلیک نمایید
Rss
ویرایش قالب
محسن قهرمانی

دسته ها :
1390/10/10

منطقه تاريخي تخت سليمان يا شيز در 45 كيلومتري شمال شرقي شهرستان تكاب (استان زنجان) , يكي از نادرترين مكان هايي است كه فرصت تحقيق روي غالب دوره هاي تاريخي ايران را در اختيار مي گذارد. تخت سليمان را جايگاه 5 دوره تاريخ تمدن در ايران دانسته اند.چنانكه پژوهشگران ميگويند : تخت سليمان در دوران هاي هخامنشي , اشكاني , و ساساني گذرگاه راه هاي عمده اي بوده كه از همدان به ارمنستان و اسياي صغير مي رفته است. پس از ان در زمان ابقا خان مغول نيز مورد توجه قرار گرفته است.چنانكه اين خان مغول نيز كاخي بر روي بقاياي كاخ بزرگ خسرو , در ضلع باختري درياچه ساخته است كه نشانه هاي ان هنوز پا برجاست. در جنوب تخت سليمان ديواري از سنگ تراورتن به ستبراي 70 سانتيمتر , بلنداي 1.5 متر و درازاي 200 متر ديده مي شود كه در دشت جنوبي تخت سليمان كشيده شده است. مردمان بومي منطقه اين ديوار سنگي را اژدها داش يا سنگ اژدها مكي نامند و بر اساس يك افسانه مي گويند : در زمان هاي كهن اژدهايي بوده كه سنگ شده است.

زندان سليمان نام كوهي مخروطي و ميان تهي در سه كيلومتري غرب تخت سليمان است.اين كوه هزاران سال پيش , بر اثر رسوب كاني هاي اب درياچه ان به وجود امده است.ارتفاع اين مخروط عمودي از زمين هاي مجاور خود 97 تا 107 متر است كه روي يك سطح رسوبي نسبتا هموار و از هرسو گسترده قرار گرفته و از فاصله هاي دور جذابيت ويژه اي به ان ميبخشد.كسي كه از ان صعود ميكند منظر زيبا و بديعي را پيش رو دارد. در راس تپه نه فقط چشم انداز وسيعي از تمام دره در مقابلش قرار مي گيرد , بلكه بر فراز ان گودي عميقي در حدود 80 متر ديده مي شود كه قطر دهانه ان به طور تقريب 65 متر است.كه به خاطر غير قابل صعود و هولناك بودنش به ان نام زندان سليمان بخشيده است.

اهالي بومي اين كوه زيبا را زندان سليمان يا زندان ديو مي شناسند و معتقدند كه حضرت سليمان ديوهايي را كه از فرمانش سرپيچي ميكردند در اين كوه زنداني مي كرده است. اين نام نيز به افسانه و با توجه به نسبت دادن محل به حضرت سليمان براين كوه گذارده شده است. در دهه 60 ميلادي به منظور بررسي و مطالعه ساختار دروني گودال , هيئت باستان شناسي الماني از سمت شمال شرقي دامنه كوه اقدام به حفر تونلي نمود كه بعد از عمليات , مجددا مسدود گرديده است.

قلعه پرتغالي‌ها در ضلع شمالي جزيره قشم و در ساحل درياي خليج فارس قرار دارد.اين قلعه در سال 1507 ميلادي به فرمان " آلفونسو آلبركرك " دريانورد پرتغالي در جزيره قشم احداث شد. آلبوكرك، جزاير دهانه خليج فارس را تصرف كرده و از اين طريق بر راه بازرگاني دريايي بين هند و اروپا تسلط يافت، چيرگي پرتغاليها براين آبراه مهم دريايي 110 سال طول كشيد. در اين مدت آنها به ساختن دژها و استحكاماتي پرداختند كه از آن جمله دژهاي هرمز ، قشم و لارك است.

قلعه قشم با مساحتي بيش از 2 هزار متر مربع از سنگهاي آهكي و گچي با ملاط ساروج محلي ساخته شده و طي يك قرن چندين بار استحكام بخشي يافته است. اين دژ راست گوشه است. چهاربرج در چهارگوشه و بازوهايي بلند دارد كه توپ و منجنيق ها برروي پهناي آن مستقر مي شده اند قلعه قشم كاربردي چون يك انبار بزرگ يا جاي نگهداري مهمات و سلاح داشته كه در مواقع اضطراري به ديگر دژها كمك مي رسانده است. قلعه پرتغالي‌ها يك قلعه تداركاتي بود كه براي ارتباط با قلعه هرمز و رساندن تداركات و خدمات به اين قلعه مركزي در قشم ساخته شده بود.سرانجام در سال 1623 ميلادي اين قلعه و ديگر پايگاهها در دهانه خليج فارس را يكي از سرداران صفوي متصرف شد و ايرانيان تا امروز براين پرارزش ترين آبراهه دنيا چيره هستند.

احسان يغمايي اين قلعه را در سال 78 از زير خاك بيرون آورد. اين باستان‌شناس تا بهار 1379 در اين قلعه به انجام كاوش‌ پرداخت.در آبان 1387 نيز در پي حفاري هاي شركت برق در محدوده 500 متري قلعه پرتغالي ها، تونل قديمي متصل به اين قلعه در شهر قشم، كشف شد.اين تونل كه به قلعه پرتغالي ها متصل مي باشد، راه فرار فرماندهان و نيروهاي نظامي پرتغالي و همچنين مكان نگهداري مهمات نظامي آنان بوده است. اين تونل تا محدوده ميدان سعدي شهر قشم به طول حدود سه كيلومتر، ادامه دارد.گفته ميشود كه تونل مذكور براساس برخي روايات از قلعه پرتغالي ها در شهر قشم تا غارهاي خربس (در 15 كيلومتري جنوب شهر قشم) نيز ادامه دارد.

دسته ها : تاريخي
1390/10/6
X