معرفی وبلاگ
بسم الله الرّحمن الرّحیم {((=>سال جهاد اقتصادی))} بازدید کننده ی گرامی؛ این وبلاگ در جهت گسترش فرهنگ گردشگری و ایران گردی ایجاد شده است. امید است شما دوستان؛با مطالعه این وبلاگ و سایر مطالب و منابع هر چه بهتر و بیشتر با مناطق طبیعی ، تاریخی و منحصر به فرد ایران آشنا شوید. ایران سرزمینی با طبیعت چهار فصل و تاریخی به قدمت تمدن بشری است که شایسته است ما نیز با این سرزمین کهن و زیبا بیشتر آشنا شویم. شما عزیزان نیز با بیان نظرات و به خصوص انتقادات خود می توانید در جهت بهتر شدن وبلاگ با ما همکاری فرمایید.
دسته
آرشیو
آمار و امکانات
تاریخ : پنج شنبه 1403/2/6
تعداد بازدید : 213283
تعداد نوشته ها : 110
تعداد نظرات : 13
جهت مشاهده نقشه کامل ایران ،کلیک نمایید
Rss
ویرایش قالب
محسن قهرمانی

مظهر چشمه بوشلي در مجاور رسوب هاي آهكي سختي است كه آثار خروج آب در برخي نقاط آن در گذشته وجود دارد.آب چشمه بوشلي از دسته آب هاي كلرور ـ سديك و بي كربنات كلسيك گرم به همراه گاز است. از اين چشمه براي استحمام استفاده مي شود. حرارت آن 49 درجه است و آب آن صاف و زلال و مزه اش نمكي و گزنده است. اهالي محل براي درمان رماتيسم و درد مفاصل و رفع خستگي از آن استفاده مي كنند

.

درياچه نئور، زيستگاه برخي از گونه‌هاي پرندگان مهاجر عبوري است كه براي مدتي كوتاه از درياچه استفاده مي‌كنند. اين درياچه در ارتفاع 2500 متري از سطح دريا و در يكي از دره‌هاي كوهسـتاني باغيرو قرار دارد.
وسعت درياچه بيش از 220 هكتار و مشتمل بر دو درياچه كوچك و بزرگ است كه در فصل پر آب، به هم مي‌پيوندند و درياچه‌اي واحد را به وجود مي‌آورند. بيش‌ترين عمق درياچه 5/5 متر و ميانگين ژرفاي آن سه متر است. وسعت حوضه آبريز درياچه نئور 45 كيلومتر مربع بوده و از مراتع ييلاقي عشاير فندوقلو مي‌باشد.
نئور از درياچه‌هاي آب شـيرين بوده و آب آن از چشمه‌هاي متعدد كف درياچه و اطراف آن و همچنين از نزولات آسماني تامين مي‌‌شود.ماهي‌هاي درياچه نئور هر سال پيش از زمستان صيد و جمع‌آوري مي‌شوند. زيرا در اثر يخ زدن درياچه اين ماهي‌ها نمي‌توانند در زمستان زنده بمانند و پس از زمستان دوباره ماهي‌هاي كوچك پرورشي در نئور رها مي‌شوند.درياچه نئور، زيستگاه برخي از گونه‌هاي پرندگان مهاجر عبوري است كه براي مدتي كوتاه از درياچه استفاده مي‌كنند. آنقوت از عمده‌ترين پرندگان اين درياچه و حاشيه آن است كه در اين منطقه زادآوري مي‌كند. اين درياچه محل مناسبي براي پرورش ماهي قزل آلاي رنگين كمان است

.

سد مهاباد در فاصله بسيار نزديكي به شهر قرار دارد و همين امر زيبايي و جلوه خاصي را به شهر بخشيده است. در فصلهاي بهار و تابستان و همچنين در فصل پاييز اگر هوا مناسب باشد ماهيگيران به ماهيگيري مي پردازند و از لحاظ اقتصادي به ويژه در بخش كشاورزي كمك قابل توجهي به مردم منطقه مي نمايد. هر سال در فصلهاي بهار و تابستان مسافران زيادي براي ديدن اين سد زيبا به شهرستان مهاباد سفر مي كنند. با ريزش هاي مستقيم بر روي درياچه و جريانات سطحي اطراف آن در حالت كلي مجموع حجم كل ورودي ساليانه درياچه سد معادل 304/339 ميليون متر مكعب است كه ميزان آب داخل آن در فصول مختلف سال متفاوت است.

دسته ها : طبیعت ایران
1390/8/26

بخش جنوبي تالاب در دامنه كوه قره داغ (سياه كوه) واقع گرديده و كوه مذكور و تپه بابا‌حيدر بر آن مشرف هستند. به دليل موقعيت توپوگرافي و وجود توده‌هاي ني‌زار، پذيراي بيشترين جمعيت پرندگان مهاجر آبزي و كنار آبزي از جمله گونه در خطر انقراض اردك سر‌سفيد و گونه‌هاي حمايت‌شده اردك مرمري، پليكان، قو، فلامينگو، حواصيل عقاب تالابي و همچنين ساير پرندگان همچون انواع غاز، انواع مرغابي، آنقوت و ... مي‌باشد.
 غير از پرندگان موجود در تالاب يك نوع وزغ سبز معمولي و يك نوع قورباغه مردابي و همچنين ماهي كپور در اين تالاب زيست مي‌نمايند. مساحت كل آن حدود 900 هكتار و عمق متوسط آب در آن 60 سانتي متر و حداكثر عمق آن 120 سانتي متر مي‌باشد. ارتفاع آب از سطح درياي آزاد 1625 متر مي‌باشد.

دسته ها : طبیعت ایران
1390/8/26
X