معرفی وبلاگ
بسم الله الرّحمن الرّحیم {((=>سال جهاد اقتصادی))} بازدید کننده ی گرامی؛ این وبلاگ در جهت گسترش فرهنگ گردشگری و ایران گردی ایجاد شده است. امید است شما دوستان؛با مطالعه این وبلاگ و سایر مطالب و منابع هر چه بهتر و بیشتر با مناطق طبیعی ، تاریخی و منحصر به فرد ایران آشنا شوید. ایران سرزمینی با طبیعت چهار فصل و تاریخی به قدمت تمدن بشری است که شایسته است ما نیز با این سرزمین کهن و زیبا بیشتر آشنا شویم. شما عزیزان نیز با بیان نظرات و به خصوص انتقادات خود می توانید در جهت بهتر شدن وبلاگ با ما همکاری فرمایید.
دسته
آرشیو
آمار و امکانات
تاریخ : جمعه 1403/1/10
تعداد بازدید : 212346
تعداد نوشته ها : 110
تعداد نظرات : 13
جهت مشاهده نقشه کامل ایران ،کلیک نمایید
Rss
ویرایش قالب
محسن قهرمانی

 پل ورسك از بزرگ‌ترين پل‌هاي راه آهن سراسري ايران است كه در ارتفاعات روستاي ورسك در شهرستان سواد كوه مازندران، قراردارد. نام اين پل از نام مهندس سازنده‌اش گرفته شده است. ورسك از كارهاي شركت مهندسي دانماركي است كه توسط مهندسان آلماني و اتريشي با تضمين ۷۰ ساله احداث شده است. در ساخت اين پل از هيچ سازه فلزي استفاده نشده است. طول پل ۱۱۰ متر و طول قوس زير آن ۶۶ متر است. امروز پل ورسك علاوه بر اهميت ويژه در صنعت حمل ونقل، از جاذبه‌هاي سياحتي كشور نيز محسوب مي‌شود. در سال ۱۳۲۰ كه نيروهاي متفقين در زمان جنگ جهاني دوم وارد ايران شدند، يكي از دلايل پيروزي خود را در اين جنگ وجود راه آهن سراسري ايران عنوان كردند. چرچيل، نخست وزير وقت انگليس نيز پل ورسك مستقر در راه آهن شمال را پل پيروزي لقب داد. اين بنا از ملات سيمان و شن شسته شده و آجر ساخته شده و در ساختمان آن از آرماتور استفاده نشده است. پل ورسك داراي ۶۶ متر دهانه قوسي و ۱۱۰متر ارتفاع از ته دره است.

دسته ها : تاريخي - آثار ملي
1390/11/23

قديمي ترين ساعت شهري ايران در ميدان وقت الساعت يزد نصب شده است. اين ساعت آفتابي به استناد كتاب جامع مفيدي نخستين ساعت شهري است كه فردي به نام ابوبكر ساعت ساز يزدي آن را در سال ۷۲۵ هجري قمري در مدرسه ركنيه در جوار مسجد جامع يزد نصب كرد. اين مكان بعدها به نام ميدان وقت الساعت شهرت يافت.

ساختمان اصلي بنا مربوط به دوره قاجاريه است كه نخست به دستور امير وقت جنوب معروف به سيد حسين بلديه در آن محل انجام وظيفه مي كرده است.بنا از دو طبقه تشكيل شده است. در جلو ايواني بزرگ وجود دارد كه داراي دو درگاه ورودي است و در طبقه بالا بالكني با جنس چوب است. وسط دو درگاه ورودي از داخل ساختمان اتاق بزرگ در دو طبقه درست شده است كه احتمالا براي پذيرايي و يا كنفرانس بوده و داراي چشم اندازي زيبا به بيرون و منظره دريا مي باشد. ساختمان داراي حياط مركزي و تمامي اتاق ها دورتا دور واقع شده اند كه در هر طبقه ده اتاق وجود دارد. در گوشه خاوري راه پله اي براي رفتن به پشت بام ساخته شده است. جنس درها و پنجره ها از چوب ساج بوده و حفاظ آن ها در جلو مي باشد. درها دو لنگه هستند و داراي نقش و نگار هستند.ورودي عمارت داراي چشم اندازي بسيار زيباست و پوشش سقف از چوب صندل يا چندل است. ستون هاي جلو ساختمان نيز از جنس چوب ساج است. در جهت جلوگيري از نفوذ رطوبت (به دليل نزديكي به دريا) و موريانه نخست اطراف ستون ها را با بيد كنبال كه از پوست درخت نارگيل درست مي شود پيچانده و سپس روي آن را با گچ تزيين كرده اند. چوب هاي كنده كاري به كار رفته در طارمه و نقوش در و پنجره ها، گچبري سر در ها، كنده كاري و گوه هاي برنجي به كار رفته در درگاه ورودي از عوامل تزييني بنا هستند. اين بنا هم اكنون موزه مردم شناسي است. ساختمان توسط شهرداري بوشهر در سال 1378 مرمت و تعمير شده است.

در محله اي معروف به بالاكفد در خيابان لطفعلي زند بناي متعلق به قوام الملك شيرازي است كه در دوره قاجاريه ساخته شده و به دليل فراواني درخت نارنج در آن به نارنجستان معروف است.اين ساختمان به دو بخش شمالي و جنوبي تقسيم گرديده است كه در عمارت جنوبي كه بيشتر براي خدمه بوده و داراي دو ايوان با ستون هاي چوبي منبت كاري شده است و اتاق هايي با گچبري زيبا دارد ، اما عمارت شمالي كه شامل دو طبقه بوده مجموعه اي از شاهكارهاي تزييني را در خود دارد كه شامل ايوان با دو ستون سنگي كه در داخل و دو طرف آن آينه كاري با پنجره ها و درهاي منبت كاري و سقف چوبي كه روي آن آينه كاري شده است به همراه نقاشي هايي كه در نوع خود جزء شاهكارهاي هنري زمان قاجار مي باشد ، وجود دارد . در داخل عمارت تالار آينه كه سقف آن با رنگ آميزي شكوه خاصي به تالار داده و همچنين اتاقي كه از ميهمانان در آنجا پذيرايي مي شده و به صورت به اصطلاح امروزي دوبلكس بوده است ، داراي درب و پنجره هايي رنگي و اسباب و اثاثيه اي است متعلق به صد سال پيش . در بيرون عمارت و بر روي بدنه ساختمان نقش برجسته هايي از سرباز و شير كنده كاري شده وجود دارد كه از نقش برجسته هاي تخت جمشيد الهام گرفته است و رو به روي عمارت نيز حوض سنگي و درختان نخل و نارنج وجود دارند كه فضاي زيبايي به اين بنا داده اند .

طاق بستان مجموعه‌اي از سنگ‌نگاره‌ها و سنگ‌نبشته‌هاي دوره‌ ساساني است كه در شمال‌غربي شهر كرمانشاه در غرب ايران واقع شده است.وجود كوه و چشمه در اين مكان، آن را به گردشگاهي روح‌فزا تبديل نموده كه از زمان‌هاي ديرين تا به امروز مورد توجه بوده است. طاق بستان در زبان بومي (كردي) طاق وسان گفته مي‌شود. سان به معني سنگ مي‌باشد و به اين ترتيب طاق بستان طاق سنگي معني مي‌دهد. اين مجموعه در قرن سوم ميلادي ساخته شده است. شاهان ساساني نخست نواحي اطراف تخت جمشيد را براي تراشيدن تنديس‌هاي خود برگزيدند، اما از زمان اردشير دوم و شاهان پس از او طاق بستان را انتخاب كردند كه در بين راه جاده‌ ابريشم قرار داشت و داراي طبيعتي سرسبز و پر‌آب بود.طاق بستان شامل سنگ‌نگاره‌ تاج‌گذاري اردشير دوم و دو طاق مي‌باشد كه طاق كوچك‌تر شاهپور دوم و سوم و طاق بزرگ‌تر خسرو پرويز را به تصوير كشيده است. در سمت راست طاق كوچك‌تر و در بيرون از طاق سنگ‌نگاره‌اي تراشيده شده كه تاج‌گذاري اردشير دوم را نشان مي‌دهد.

دسته ها : تاريخي - آثار ملي
1390/11/2
X