معرفی وبلاگ
بسم الله الرّحمن الرّحیم {((=>سال جهاد اقتصادی))} بازدید کننده ی گرامی؛ این وبلاگ در جهت گسترش فرهنگ گردشگری و ایران گردی ایجاد شده است. امید است شما دوستان؛با مطالعه این وبلاگ و سایر مطالب و منابع هر چه بهتر و بیشتر با مناطق طبیعی ، تاریخی و منحصر به فرد ایران آشنا شوید. ایران سرزمینی با طبیعت چهار فصل و تاریخی به قدمت تمدن بشری است که شایسته است ما نیز با این سرزمین کهن و زیبا بیشتر آشنا شویم. شما عزیزان نیز با بیان نظرات و به خصوص انتقادات خود می توانید در جهت بهتر شدن وبلاگ با ما همکاری فرمایید.
دسته
آرشیو
آمار و امکانات
تاریخ : پنج شنبه 1403/2/6
تعداد بازدید : 213292
تعداد نوشته ها : 110
تعداد نظرات : 13
جهت مشاهده نقشه کامل ایران ،کلیک نمایید
Rss
ویرایش قالب
محسن قهرمانی

دسته ها : طبيعت ايران
1390/11/10
به روايتي اين گياه اسطوره اي كه از اشك چشم آدم روييده است ، حرا نام دارد و به افتخار دانشمند شهير ايراني ، بوعلي سينا اين نام را بر آن نهاده اند. اين درختچه در سواحل جنوب ايران ديده مي شود. حرا در 8 منطقه حفاظت شده بين المللي ايران مي رويد كه در اين ميان جنگل هاي هميشه سبز دريايي حرا در حاشيه شمالي غربي قشم ، از زيباترين گردشگاه هاي خليج فارس به شمار مي آيد. به اين گياه در بندرعباس حرا ، در بلوچستان تمر و در بعضي از نقاط تول گفته مي شود. به عربي نيز آن را شوري و شوره مي نامند. حرا ، گياهي از تيره شاه پسند است. دانه آن روي درخت مادر مي رويد و نهال توليد مي كند. سپس از درخت جدا مي شود و داخل مرداب مي افتد. جنگل حرا بر دريا و آب شور قرار دارد و اين سازش با آب شور و شرايط نامناسب ، از حرا يك گياه استثنايي ساخته است. درختان حرا ، در قسمتهاي كم عمق خور خوران كنار و روي تپه هاي جزيره مانندي كه هنگام پايين رفتن آب دريا از آب بيرون مي مانند قرار گرفته است. عمق آب اين مناطق از يك تا يك و نيم متر تجاوز نمي كند ؛ بنابراين جنگل هنگام بالا آمدن آب دريا ، در آب هاي نيلگون خليج فارس به حالت شناور مي ماند و با فروكش كردن آب دريا به مدت 6 تا 7 ساعت مانند جنگل هاي مناطق خشك نمايان مي شود. مساحت كل جنگل هاي حرا 7 هزار و 500 هكتار و مساحت حوزه جزيره قشم 2 هزار و 400 هكتار تخمين زده شده است.اين جنگل به طور شگفت انگيزي شب به زير آب رفته و روز سر از آب بيرون ميكشد!

دسته ها : طبيعت ايران
1390/11/4

دخمه فقرگاه (به كردي: فَقرَقا)، مقبره‌اي مربوط به زمان مادهاست. اين دخمه دو طبقه‌دارد. چهار ستون سنگي و ۳ گور خالي داخل آن وجود دارد و از نظر حجاري و ستون بندي در رده مقبره‌هاي مهم دوره ماد است. دياكونوف باستان شناس معروف در مورد اين دخمه مي‌گويد: شمالي ترين مقبره مادي فخريك در ماناي باستاني و نزديك مهاباد است كه جلوخان ندارد و سقف ساده سنگي آن را چند ستون نگاه مي‌دارد و ظاهراً محلي براي گذاشتن جنازه‌ها بوده‌ است. تعيين تاريخ اين مقبره دشوار است ولي تشريفات تدفين در آن با مراسمي كه پيشتر در ناحيه اطراف درياچه اروميه متداول بوده تفاوت دارد و در نتيجه نمي‌توان تاريخي قديمي تر از قرن هفتم براي آن قائل شد.\

دسته ها : طبيعت ايران
1390/10/4

ارگ گوگد دومين بناي بزرگ خشت و گلي ايران است كه تاريخ ساخت آن به حدود چهار قرن پيش باز مي گردد و تنها سند مكتوبي كه از اين بنا موجود است متعلق به حدود يكصد و چهل سال پيش مي باشد. نصف بناي ارگ توسط شخصي به نام عليخان به عنوان مهريه به همسرش واگذار شده است. ارگ گوگد در مسير جاده معروف ابريشم قرار داشته است و در ساختمان آن وجود طبقات پائين و بالا بيانگر نظام طبقاتي در اجتماع آن روز گار مي باشد به اين صورت كه استر و استربانان در طبقه پائين و در مجاورت هم و بازرگانان و افراد شاخص در طبقات بالا مسكن مي گزيده اند به همين دليل در زمان صلح به عنوان كاروانسرا و در زمان جنگ و يا حمله اشرار به عنوان دژ نظامي مورد استفاده قرار مي گرفته است. سوراخهايي روي ديوارهاي مرتفع وجود دارد كه از آن به عنوان سيستم امنيتي هشدار دهنده استفاده مي گرديده، به اين صورت كه كبوترها را در اين سوراخها اسكان مي داده اند كه شب هنگام با بيقراري و سر و صداي اين كبوتران متوجه ورود مهاجمين توسط قلاب يا نردبان مي شدند.
در روي درب ورودي شمالي قسمتي به عنوان شاه نشين وجود دارد كه هم اكنون به عنوان سـوئيت ويـژه مـورد استفاده قرار مي گيرد و حـوض آبي در اين شـاه نشين وجود دارد كه هـر زمان درب توسـط مهاجميـن آتش زده مي شده است و محافظين با تخليه آب حوض، آتش را خاموش مي كرده اند. در روي درب ورودي ارگ دو دركـوب وجـود دارد، بـزرگتـر را مــرد كـوب و كـوچـكـتر را زن كوب مي نامند كه بر عكس بقيه مناطق ايران در گلپايگان زن كوب در سمت راست قرار دارد.
از طرفي چاهي در ضلع جنوب شرقي ارگ وجود دارد كه نشان مي دهد براي روزهاي مقاومت و محاصره فكر آب نيز شده است. ارتفاع باروي اطراف قلعه هشت متر اما ارتفاع برج‌ها به يازده متر مي‌رسد.در بالاي باروها سوراخ‌هايي جهت تيراندازي يا دفع دشمن در فواصل مختلف در يك متري پشت‌ بام تعبيه گرديده است


X