معرفی وبلاگ
بسم الله الرّحمن الرّحیم {((=>سال جهاد اقتصادی))} بازدید کننده ی گرامی؛ این وبلاگ در جهت گسترش فرهنگ گردشگری و ایران گردی ایجاد شده است. امید است شما دوستان؛با مطالعه این وبلاگ و سایر مطالب و منابع هر چه بهتر و بیشتر با مناطق طبیعی ، تاریخی و منحصر به فرد ایران آشنا شوید. ایران سرزمینی با طبیعت چهار فصل و تاریخی به قدمت تمدن بشری است که شایسته است ما نیز با این سرزمین کهن و زیبا بیشتر آشنا شویم. شما عزیزان نیز با بیان نظرات و به خصوص انتقادات خود می توانید در جهت بهتر شدن وبلاگ با ما همکاری فرمایید.
دسته
آرشیو
آمار و امکانات
تاریخ : جمعه 1403/8/11
تعداد بازدید : 218345
تعداد نوشته ها : 110
تعداد نظرات : 14
جهت مشاهده نقشه کامل ایران ،کلیک نمایید
Rss
ویرایش قالب
محسن قهرمانی
در محله اي معروف به بالاكفد در خيابان لطفعلي زند بناي متعلق به قوام الملك شيرازي است كه در دوره قاجاريه ساخته شده و به دليل فراواني درخت نارنج در آن به نارنجستان معروف است.اين ساختمان به دو بخش شمالي و جنوبي تقسيم گرديده است كه در عمارت جنوبي كه بيشتر براي خدمه بوده و داراي دو ايوان با ستون هاي چوبي منبت كاري شده است و اتاق هايي با گچبري زيبا دارد ، اما عمارت شمالي كه شامل دو طبقه بوده مجموعه اي از شاهكارهاي تزييني را در خود دارد كه شامل ايوان با دو ستون سنگي كه در داخل و دو طرف آن آينه كاري با پنجره ها و درهاي منبت كاري و سقف چوبي كه روي آن آينه كاري شده است به همراه نقاشي هايي كه در نوع خود جزء شاهكارهاي هنري زمان قاجار مي باشد ، وجود دارد . در داخل عمارت تالار آينه كه سقف آن با رنگ آميزي شكوه خاصي به تالار داده و همچنين اتاقي كه از ميهمانان در آنجا پذيرايي مي شده و به صورت به اصطلاح امروزي دوبلكس بوده است ، داراي درب و پنجره هايي رنگي و اسباب و اثاثيه اي است متعلق به صد سال پيش . در بيرون عمارت و بر روي بدنه ساختمان نقش برجسته هايي از سرباز و شير كنده كاري شده وجود دارد كه از نقش برجسته هاي تخت جمشيد الهام گرفته است و رو به روي عمارت نيز حوض سنگي و درختان نخل و نارنج وجود دارند كه فضاي زيبايي به اين بنا داده اند .
به روايتي اين گياه اسطوره اي كه از اشك چشم آدم روييده است ، حرا نام دارد و به افتخار دانشمند شهير ايراني ، بوعلي سينا اين نام را بر آن نهاده اند. اين درختچه در سواحل جنوب ايران ديده مي شود. حرا در 8 منطقه حفاظت شده بين المللي ايران مي رويد كه در اين ميان جنگل هاي هميشه سبز دريايي حرا در حاشيه شمالي غربي قشم ، از زيباترين گردشگاه هاي خليج فارس به شمار مي آيد. به اين گياه در بندرعباس حرا ، در بلوچستان تمر و در بعضي از نقاط تول گفته مي شود. به عربي نيز آن را شوري و شوره مي نامند. حرا ، گياهي از تيره شاه پسند است. دانه آن روي درخت مادر مي رويد و نهال توليد مي كند. سپس از درخت جدا مي شود و داخل مرداب مي افتد. جنگل حرا بر دريا و آب شور قرار دارد و اين سازش با آب شور و شرايط نامناسب ، از حرا يك گياه استثنايي ساخته است. درختان حرا ، در قسمتهاي كم عمق خور خوران كنار و روي تپه هاي جزيره مانندي كه هنگام پايين رفتن آب دريا از آب بيرون مي مانند قرار گرفته است. عمق آب اين مناطق از يك تا يك و نيم متر تجاوز نمي كند ؛ بنابراين جنگل هنگام بالا آمدن آب دريا ، در آب هاي نيلگون خليج فارس به حالت شناور مي ماند و با فروكش كردن آب دريا به مدت 6 تا 7 ساعت مانند جنگل هاي مناطق خشك نمايان مي شود. مساحت كل جنگل هاي حرا 7 هزار و 500 هكتار و مساحت حوزه جزيره قشم 2 هزار و 400 هكتار تخمين زده شده است.اين جنگل به طور شگفت انگيزي شب به زير آب رفته و روز سر از آب بيرون ميكشد!

دسته ها : طبيعت ايران
1390/11/4

طاق بستان مجموعه‌اي از سنگ‌نگاره‌ها و سنگ‌نبشته‌هاي دوره‌ ساساني است كه در شمال‌غربي شهر كرمانشاه در غرب ايران واقع شده است.وجود كوه و چشمه در اين مكان، آن را به گردشگاهي روح‌فزا تبديل نموده كه از زمان‌هاي ديرين تا به امروز مورد توجه بوده است. طاق بستان در زبان بومي (كردي) طاق وسان گفته مي‌شود. سان به معني سنگ مي‌باشد و به اين ترتيب طاق بستان طاق سنگي معني مي‌دهد. اين مجموعه در قرن سوم ميلادي ساخته شده است. شاهان ساساني نخست نواحي اطراف تخت جمشيد را براي تراشيدن تنديس‌هاي خود برگزيدند، اما از زمان اردشير دوم و شاهان پس از او طاق بستان را انتخاب كردند كه در بين راه جاده‌ ابريشم قرار داشت و داراي طبيعتي سرسبز و پر‌آب بود.طاق بستان شامل سنگ‌نگاره‌ تاج‌گذاري اردشير دوم و دو طاق مي‌باشد كه طاق كوچك‌تر شاهپور دوم و سوم و طاق بزرگ‌تر خسرو پرويز را به تصوير كشيده است. در سمت راست طاق كوچك‌تر و در بيرون از طاق سنگ‌نگاره‌اي تراشيده شده كه تاج‌گذاري اردشير دوم را نشان مي‌دهد.

دسته ها : تاريخي - آثار ملي
1390/11/2

1390/11/1

1390/10/23

استان چهار محال و بختياري با وسعتي معادل 16/533 كيلومتر مربع به عنوان بيست و ششمين استان و از نظر مساحت از شمال و شرق به استان اصفهان، از شمال غربي به استان لرستان، از غرب به استان خوزستان و از جنوب به استان كهگيلويه و بوير احمد محدود مي شود.اين استان به 6 شهرستان: شهركرد ( مركز استان)، اردل، بروجن، فارسان، كوهرنگ و لردگان، 17 بخش، 26 شهر و 39 دهستان تقسيم شده است.ارتفاع شهركرد (مركز استان) از سطح دريا به 2060 متر مي‌رسد كه تقريباً كمترين ارتفاع را در مدار جغرافيايي خود در اين قسمت داراست، هر چه به طرف شرق منطقه حركت كنيم ارتفاع منطقه كاهش مي‌يابد.سرزمين بختياري دياري كه بر سلسله جبال هاي رفيع، دره هاي تنگ و گاه دشت هاي مرتفع با رودخانه هاي پر آب و جنگلهاي بلوط و چنار و مراتع غني رشته كوه زاگرس منطقه ي بي نظيري را براي مسافران اين ديار ايجاد كرده است.بلند ترين نقطه آن قله زرد كوه و پست ترين نقطه آن ارمند مي باشد. كوههاي بلندي چون زردكوه، بزكوه، سبز كوه، منگشت و سالدارون و دشت هاي محدودي چون سالار، فرادنبه، كيار، لردگان و... آرامش و متانت اين مردمان اصيل ايراني را به تصوير مي كشاند.رودهايي چون زاينده رود و كارون و بارش هاي فراوان، محيطي مناسب براي رويش گونه هاي متنوع گياهي اعم از وحشي، طبي و انواع درختان و مراتع حاصلخيز را فراهم مي سازند. در زمستان نيز با ريزش برف در مناطق مرتفع علاقه مندان به ورزش اسكي را به سوي خود مي كشاند.استان چهارمحال وبختياري از دو بخش:
1.چهار محال( محال هاي لار، كيار، ميزدج و گندمان)
2.بختياري( محل سكونت ايل بختياري كه از چهار لنگ و هفت لنگ تشكيل شده است.)

دسته ها : استان ها
1390/10/23
X