معرفی وبلاگ
بسم الله الرّحمن الرّحیم {((=>سال جهاد اقتصادی))} بازدید کننده ی گرامی؛ این وبلاگ در جهت گسترش فرهنگ گردشگری و ایران گردی ایجاد شده است. امید است شما دوستان؛با مطالعه این وبلاگ و سایر مطالب و منابع هر چه بهتر و بیشتر با مناطق طبیعی ، تاریخی و منحصر به فرد ایران آشنا شوید. ایران سرزمینی با طبیعت چهار فصل و تاریخی به قدمت تمدن بشری است که شایسته است ما نیز با این سرزمین کهن و زیبا بیشتر آشنا شویم. شما عزیزان نیز با بیان نظرات و به خصوص انتقادات خود می توانید در جهت بهتر شدن وبلاگ با ما همکاری فرمایید.
دسته
آرشیو
آمار و امکانات
تاریخ : پنج شنبه 1403/2/13
تعداد بازدید : 213726
تعداد نوشته ها : 110
تعداد نظرات : 13
جهت مشاهده نقشه کامل ایران ،کلیک نمایید
Rss
ویرایش قالب
محسن قهرمانی

استان چهار محال و بختياري با وسعتي معادل 16/533 كيلومتر مربع به عنوان بيست و ششمين استان و از نظر مساحت از شمال و شرق به استان اصفهان، از شمال غربي به استان لرستان، از غرب به استان خوزستان و از جنوب به استان كهگيلويه و بوير احمد محدود مي شود.اين استان به 6 شهرستان: شهركرد ( مركز استان)، اردل، بروجن، فارسان، كوهرنگ و لردگان، 17 بخش، 26 شهر و 39 دهستان تقسيم شده است.ارتفاع شهركرد (مركز استان) از سطح دريا به 2060 متر مي‌رسد كه تقريباً كمترين ارتفاع را در مدار جغرافيايي خود در اين قسمت داراست، هر چه به طرف شرق منطقه حركت كنيم ارتفاع منطقه كاهش مي‌يابد.سرزمين بختياري دياري كه بر سلسله جبال هاي رفيع، دره هاي تنگ و گاه دشت هاي مرتفع با رودخانه هاي پر آب و جنگلهاي بلوط و چنار و مراتع غني رشته كوه زاگرس منطقه ي بي نظيري را براي مسافران اين ديار ايجاد كرده است.بلند ترين نقطه آن قله زرد كوه و پست ترين نقطه آن ارمند مي باشد. كوههاي بلندي چون زردكوه، بزكوه، سبز كوه، منگشت و سالدارون و دشت هاي محدودي چون سالار، فرادنبه، كيار، لردگان و... آرامش و متانت اين مردمان اصيل ايراني را به تصوير مي كشاند.رودهايي چون زاينده رود و كارون و بارش هاي فراوان، محيطي مناسب براي رويش گونه هاي متنوع گياهي اعم از وحشي، طبي و انواع درختان و مراتع حاصلخيز را فراهم مي سازند. در زمستان نيز با ريزش برف در مناطق مرتفع علاقه مندان به ورزش اسكي را به سوي خود مي كشاند.استان چهارمحال وبختياري از دو بخش:
1.چهار محال( محال هاي لار، كيار، ميزدج و گندمان)
2.بختياري( محل سكونت ايل بختياري كه از چهار لنگ و هفت لنگ تشكيل شده است.)

دسته ها : استان ها
1390/10/23

زنجان از آن رو پايتخت شور و شعور حسيني نام گرفت كه مردمش عشق فرزندان علي(ع) و فاطمه‌الزهرا(س) را در دلشان پروراندند، مانند قطره آبي كه در دل صدفي فرو مي‌رود و سال‌هاي مديدي طول مي‌كشد تا به دٌر تبديل شود، مردم زنجان نيز عشق به امام حسين(ع)، زينب كبري(س) و ابوالفضل‌العباس(ع) را سال‌ها در دل خود پرورش دادند تا دو دٌر گرانبها و بي‌نظير از دل صدف جماعت بيرون بيايد. دو گوهر گران‌سنگ كه چشم زمين و زمان را مي‌نوازد و درخشش يكي مكمل تلالو ديگري است.
"كربلا در كربلا مي‌ماند اگر زينب نبود"، اين را همه‌مان بارها شنيده‌ايم اما آيا فلسفه اين جمله ساده اما عميق را تا به حال دريافته‌ايم؟ آيا مي‌دانيم كه وجود اين بانوي مكرم در كنار سرور و سالار شهيدان و رشادت‌ها و جهدهاي ايشان در برافراشته نگه‌داشتن پرچم حسيني چه جايگاهي داشت! زينب كبري(س) پاسدار حرمت خون شهيدان بود و همراه با امام زين‌العابدين(ع) پايه‌هاي حكومت يزيد و يزديان را سست و ويران كرد و چهره پليدشان را به همه نمود.
گاهي گريز به همين جملات ساده و پرمعنا مي‌تواند بسيار راهگشا باشد، آيا تا به حال به اين نكته توجه كرده‌ايد كه نهضت حسيني تركيبي از رشادت و شهامت و صبر و استقامت است و زنجاني‌ها هر دوي اين ارزش‌هاي والا را چه خوب پاس داشته‌اند. آن‌ها در هشتم محرم عصر روز تاسوعا با شتافتن براي شركت در دسته عزاداري حسينيه اعظم زنجان، به گرامي‌داشت شهامت و ايثار مي‌روند و خود را مريد اين مكتب و حسين(ع) را مراد خود معرفي مي‌كنند و سه روز بعد ـ فرداي عاشوراي حسيني ـ همنوا با ايران، غم‌زده، اما پر از خشم يزيد و يزيديان زمان به پابوس زينب كبري(س) مي‌آيند تا درس‌آموز مكتب صبر و استقامت باشند و اين دو حركت مردم شهر زنجان كه طي سال‌هاي اخير، حضور مردم سراسر ايران در آن مشهود است، شهرمان را به پايتخت شور و شعور حسيني بدل ساخته است.
در پس حركت اين دو دسته عزاداري نيز كه متشكل از مردم اين شهر است هيات‌امناي دو مسجد بزرگ زنجان در تلاش و تكاپو هستند تا دست در دست هم اين دو مراسم عظيم را هر چه بهتر و پرشكوه‌تر برپا كنند و در اين راه از هيچ خدمتي براي هم فروگذار نيستند چرا كه آن‌ها همه خادمان درگاه خاندان عصمت و طهارت هستند و بايد قدر اين خادمي را بيش از پيش بدانند. پس روا نيست به هيچ نام و نشاني بخواهيم ميان اين اتحاد، انسجام و دل‌بستگي مومنان و عاشقان خاندان علي(ع) خط بكشيم.

دسته ها : استان ها - مذهبي
1390/9/13

 استان ايلام با مساحتي حدود 19086 كيلومتر مربع، در غرب كشور، بين 31 درجه و 58 دقيقه تا 34 درجه و 15 دقيقه عرض شمالي نسبت به استوا و 45 درجه و 44 دقيقه تا 48 درجه و 10 دقيقه طول شرقي نسبت به نصف‌النهار گرينويچ قرار دارد. اين استان يك منطقه كوهستاني و مرتفع است كه در غرب و جنوب‌غربي كشور در ميان رشته كوه‌هاي كبيركوه از سلسله جبال زاگرس قرار دارد. از شمال به استان كرمانشاه، از جنوب به قسمتي از خوزستان و كشور عراق، از شرق به استان لرستان و از غرب به كشور عراق محدود است. استان ايلام حدود 425 كيلومتر مرز مشترك با كشور عراق دارد.كوه‌هاي ايلام از جمله ناهمواري‌هاي سلسله جبال زاگرس است. در حاشية غربي اين رشته‌كوه و به صورت چين‌هاي موازي در جهت شمال غربي، جنوب شرقي امتداد يافته است. اين چين‌ها از جمله رسوبات دوران اول تا چهارم زمين‌شناسي است. نواحي شمال و شمال شرقي استان كوهستاني و داراي ارتفاعات مهمي است. مناطق غرب و جنوب غربي آن از زمين‌هاي پست و كم‌ارتفاع و تپه ماهور، تشكيل شده است.آب و هواي استان ايلام به سبب تأثيرپذيري از عوامل گوناگوني چون عرض جغرافيايي (زاويه تابش آفتاب)، ارتفاع، امتداد رشته‌كوه‌هاي زاگرس، فاصله از بيابان‌هاي عراق و عربستان و بادهاي محلي و ناحيه‌اي از تنوع زياد برخوردار است. استان ايلام داراي سه منطقه آب و هوايي (آب و هواي سرد كوهستاني، آب و هواي معتدل كوهستاني، آب و هواي صحرايي و نيمه‌صحرايي "گرم و خشك" است.

دسته ها : استان ها
1390/8/13

مساحت استان خوزستان: 64055 كيلومتر مربع
جمعيت: 4274979 نفر (طبق سرشماري سال 1385)
مركز استان: شهر اهواز( جمعيت 985614 نفر)
استان خوزستان، درجنوب غربي ايران وشمال خليج فارس، بين 30 تا 33 درجه عرض شمالي و 47 تا 50 درجه طول شرقي از نصف النهار گرينويچ قرار گرفته است. اين استان از غرب با كشور عراق، از شمال با استان لرستان و ايلام، از شرق با استان هاي چهارمحال بختياري و كهگيلويه و بويراحمد و از جنوب با استان بو شهر و خليج فارس همسايه است. مركز اين استان، ‌شهرستان اهواز است اين استان داراي 23 شهرستان،51 بخش،127 دهستان و 54 شهر مي باشد.

دسته ها : استان ها
1390/8/10

استان بوشهر يكي از جنوبي ترين استانهاي كشور است كه در جنوب غربي ايران و در فاصله 27 درجه و 18 دقيقه تا 30 درجه و 14 دقيقه عرض جغرافيايي و 50 درجه و 8 دقيقه تا 52 درجه و 57 دقيقه طول جغرافيايي واقع گرديده است. اين استان از شمال به استانهاي خوزستان و كهگيلويه و بويراحمد، از جنوب به خليج فارس و استان هرمزگان، از مشرق به استان فارس و از غرب به خليج فارس محدود بوده و با 625 كيلومتر مرز آبي، طولاني ترين همسايگي را با آبهاي نيلگون خليج فارس دارد . استان بوشهر با 5/23167 كيلومتر مربع وسعت حدود 4/1 درصد از مساحت كل كشور را به خود اختصاص داده و از اين لحاظ هفدهمين استان كشور محسوب مي گردد .

دسته ها : نقشه‌ها - استان ها
1390/8/9
X