معرفی وبلاگ
بسم الله الرّحمن الرّحیم {((=>سال جهاد اقتصادی))} بازدید کننده ی گرامی؛ این وبلاگ در جهت گسترش فرهنگ گردشگری و ایران گردی ایجاد شده است. امید است شما دوستان؛با مطالعه این وبلاگ و سایر مطالب و منابع هر چه بهتر و بیشتر با مناطق طبیعی ، تاریخی و منحصر به فرد ایران آشنا شوید. ایران سرزمینی با طبیعت چهار فصل و تاریخی به قدمت تمدن بشری است که شایسته است ما نیز با این سرزمین کهن و زیبا بیشتر آشنا شویم. شما عزیزان نیز با بیان نظرات و به خصوص انتقادات خود می توانید در جهت بهتر شدن وبلاگ با ما همکاری فرمایید.
دسته
آرشیو
آمار و امکانات
تاریخ : چهارشنبه 1403/2/19
تعداد بازدید : 213995
تعداد نوشته ها : 110
تعداد نظرات : 13
جهت مشاهده نقشه کامل ایران ،کلیک نمایید
Rss
ویرایش قالب
محسن قهرمانی

اين چشمه از مكان هاي اسطوره اي ايران است و داستان كيخسرو و غار كيخسرو را با اين چشمه ربط داده اند به طوري كه مي گويند كيخسرو قبل از اينكه به غار پناه ببرد خود را در اين چشمه شستشو داده و سپس به غار پناه برده است. چشمه بلاغ حك در هفت كيلومتري شمال غرب شازند در دامنه جنوبي كوه راسبند در كنار كوه بلاغ واقع شده است. ميزان آبدهي اين چشمه به طور متوسط نزديك به ۳۰۰ ليتر در ثانيه مي باشد آب اين چشمه زمين هاي كشاورزي روستاهاي حك بالا – حك پايين و تحت محل را مشروب مي نمايد.
ميزان نوسان ساليانه اين چشمه بسيار زياد است به طوري كه ميزان آبدهي فروردين ماه اين چشمه نسبت به شهريور ماه خيلي تفاوت دارد چون كه ميزان ريزش جوي و ذوب برف ها در فروردين ماه به حداكثر خود مي رسد و با توجه به شكاف هاي بزرگ و زيادكوه راسبند اين اختلاف آبدهي چشمگير است. اين چشمه نيز از نوع كارستيكي است و مقداري از آب اين رشته كوه را كه از جنس آهك اربيتولن دار مي باشد زهكشي مي نمايد از نظر كيفيت آب اين چشمه نيز جزء آب هاي مطلوب و مناسب است.

منارجنبان يكي از بناهاي تاريخي شهر اصفهان كه در هفت كيلومتري غرب اصفهان و در مسير جاده اصفهان به نجف آباد در روستايي به نام كارلادان واقع شده است.اين بناي تاريخي فرهنگي حدود 700 سال قبل در دوره ايلخان مغول با يك معماري منحصر به فرد ارزشي ساخته شده و اكنون نيز تنها "سازه لرزان كشور" محسوب مي شود.مقبره "عمرعبدالله بن محمد بن گوركاني" از زهاد و صلحاي قرن هشتم هجري ، در قسمت زيرين اين بنا قرار گرفته به جز سنگ قبر منصوب به او ، اطلاعات ديگري از وي در دست نيست . اما مردم بومي اين منطقه براين عقيده هستند كه منارجنبان به احترام اين عارف بر روي مقبره اش احداث شده است.با وفات شيخ زاهد در ذيحجه سال 716 هجري قمري ، اين بنا كه در آغاز تنها ايواني بوده است ، ساخته شد و بعدها دو مناره معروف منارجنبان را به ساختمان آن افزودند. بنابراين بي شك ساختمان ايوان پس از سال 716 هجري قمري آغاز شده و به انجام رسيده است.

http://img.tebyan.net/big/1388/02/192161104187546219669179755614314923525487.jpg

X