معرفی وبلاگ
بسم الله الرّحمن الرّحیم {((=>سال جهاد اقتصادی))} بازدید کننده ی گرامی؛ این وبلاگ در جهت گسترش فرهنگ گردشگری و ایران گردی ایجاد شده است. امید است شما دوستان؛با مطالعه این وبلاگ و سایر مطالب و منابع هر چه بهتر و بیشتر با مناطق طبیعی ، تاریخی و منحصر به فرد ایران آشنا شوید. ایران سرزمینی با طبیعت چهار فصل و تاریخی به قدمت تمدن بشری است که شایسته است ما نیز با این سرزمین کهن و زیبا بیشتر آشنا شویم. شما عزیزان نیز با بیان نظرات و به خصوص انتقادات خود می توانید در جهت بهتر شدن وبلاگ با ما همکاری فرمایید.
دسته
آرشیو
آمار و امکانات
تاریخ : يکشنبه 1403/2/30
تعداد بازدید : 214362
تعداد نوشته ها : 110
تعداد نظرات : 13
جهت مشاهده نقشه کامل ایران ،کلیک نمایید
Rss
ویرایش قالب
محسن قهرمانی

ارگ گوگد دومين بناي بزرگ خشت و گلي ايران است كه تاريخ ساخت آن به حدود چهار قرن پيش باز مي گردد و تنها سند مكتوبي كه از اين بنا موجود است متعلق به حدود يكصد و چهل سال پيش مي باشد. نصف بناي ارگ توسط شخصي به نام عليخان به عنوان مهريه به همسرش واگذار شده است. ارگ گوگد در مسير جاده معروف ابريشم قرار داشته است و در ساختمان آن وجود طبقات پائين و بالا بيانگر نظام طبقاتي در اجتماع آن روز گار مي باشد به اين صورت كه استر و استربانان در طبقه پائين و در مجاورت هم و بازرگانان و افراد شاخص در طبقات بالا مسكن مي گزيده اند به همين دليل در زمان صلح به عنوان كاروانسرا و در زمان جنگ و يا حمله اشرار به عنوان دژ نظامي مورد استفاده قرار مي گرفته است. سوراخهايي روي ديوارهاي مرتفع وجود دارد كه از آن به عنوان سيستم امنيتي هشدار دهنده استفاده مي گرديده، به اين صورت كه كبوترها را در اين سوراخها اسكان مي داده اند كه شب هنگام با بيقراري و سر و صداي اين كبوتران متوجه ورود مهاجمين توسط قلاب يا نردبان مي شدند.
در روي درب ورودي شمالي قسمتي به عنوان شاه نشين وجود دارد كه هم اكنون به عنوان سـوئيت ويـژه مـورد استفاده قرار مي گيرد و حـوض آبي در اين شـاه نشين وجود دارد كه هـر زمان درب توسـط مهاجميـن آتش زده مي شده است و محافظين با تخليه آب حوض، آتش را خاموش مي كرده اند. در روي درب ورودي ارگ دو دركـوب وجـود دارد، بـزرگتـر را مــرد كـوب و كـوچـكـتر را زن كوب مي نامند كه بر عكس بقيه مناطق ايران در گلپايگان زن كوب در سمت راست قرار دارد.
از طرفي چاهي در ضلع جنوب شرقي ارگ وجود دارد كه نشان مي دهد براي روزهاي مقاومت و محاصره فكر آب نيز شده است. ارتفاع باروي اطراف قلعه هشت متر اما ارتفاع برج‌ها به يازده متر مي‌رسد.در بالاي باروها سوراخ‌هايي جهت تيراندازي يا دفع دشمن در فواصل مختلف در يك متري پشت‌ بام تعبيه گرديده است


يكي از مهم ترين جاذبه هاي طبيعي و تاريخي سياحتي فريمان بندي به همين نام است. اين سازه در 10 كيلومتري شهر فريمان واقع است و بناي اوليه آن به عصر مغول و به روايتي به دوران صفوي برمي گردد. اثر مزبور يك بار در دوران عين الدوله مرمت و سپس در زمان پهلوي و اخيراً هم بعد از پيروزي انقلاب اسلامي ارتفاع آن افزايش داده شده است. اين بند دستخوش حوادث طبيعي زيادي بوده است. گويا سطح اوليه بستر آن آجر فرش بوده كه بر اثر رسوب و گل و لاي زيادي پوشيده است. ارتفاع كنوني آن 20 متر مي باشد و داراي پشت بندهاي آجري بسيار مستحكمي است.

X